Welkom op de website van Sophiene van Assenbergh

In 1986 ben ik begonnen met een volksschildercursus bij Jopie van Veldhuysen uit Voorthuizen. Een seizoen lang heb ik allerlei voorwerpen beschilderd. Zo raakte ik vertrouwd met het materiaal olieverf.
Jopie heeft mij enthousiast gemaakt voor het schilderen op doek en bij haar ben ik altijd blijven schilderen. Aquarel heb ik ook wel gedaan, maar olieverf heeft mijn voorkeur. De kleuren zijn mooi en warm en het mengen van kleuren is leuk en spannend werk. Af en toe schilder ik ook met acryl.

Mijn favoriete onderwerpen zijn bloemen, stillevens, fruit mens en dier. Ik vind het leuk om de voorstellingen realistisch weer te geven en ik zie het als een uitdaging om mijn schildertechniek steeds verder te ontwikkelen.

Schilderen is een hobby voor mij waarin ik mij helemaal uit kan leven en mij goed kan ontspannen naast mijn gezin en werk als onderwijzeres op een basisschool. Zodra ik mijn penseel vasthoud staat de tijd even stil.

Mijn eerste expositie was in 2004 in de Havenaer in mijn woonplaats Nijkerk.
Daarna heb ik in 2006 en 2009 in de Hoenderik in Tricht geŽxposeerd.
In 2012 en 2015 heb ik meegedaan aan de atelierroute in Nijkerk.
In 2015 heb ik geŽxposeerd in de Fontein in Nijkerk en in Nieuw Salem in Driebergen.

Op 6 mei 2017 doe ik weer meer aan de atelierroute in Nijkerk.

Op deze site vind je enkele van mijn schilderijen.
Je kunt ze vinden per categorie via het linker menu of via de plaatjes onderaan deze pagina.

  

Klik hier voor de categorie bloemen Klik hier voor de categorie dieren Klik hier voor de categorie fruit Klik hier voor de categorie stillevens Klik hier voor de categorie portretten Klik hier voor de categorie overig